CERESIT CL 51 KENHETÕ SZIGETELÕ FÓLIA 5 kg

CERESIT CL 51 KENHETÕ SZIGETELÕ FÓLIA 5 kg

CERESIT CL 51 KENHETÕ SZIGETELÕ FÓLIA 5 kg

13 289 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

CERESIT CL 51 KENHETÕ SZIGETELÕ FÓLIA 5 kg

13 289 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
kohazy.hu
Termékleírás
Ceresit CL 51 vízzáró, rugalmas szigetelés csempe- és padlóburkolat alá.

JELLEMZÕI: oldószermentes, egykomponensű, rugalmas és repedésáthidaló, vízzáró
ALKALMAZÁSI TERÜLET:
Beltéri alkalmazás:
Alkalmas párás és fröccsenõ vízterhelésnek kitett nedves helyiségekben (fürdõszoba, zuhanyzó, WC, konyha stb. ) a kerámia burkolat alatti fal- és padlófelületek varrat- és hézagmentes szigetelésére. A szigetelõ fóliát arra a felületre kell felhordani, ahonnét a vízterhelés várható!
Padlófűtés esetén is alkalmazható.

A FELÜLET ELÕKÉSZÍTÉSE
A Ceresit CL 51 szigetelõfólia minden olyan száraz, sima, szilárd, teherbíró, stabil, tiszta és burkolásra elõkészített felületen használható, amely repedéstõl és tapadást gátló anyagoktól mentes (pl. laza részek, por, kötõanyagok, mészkivirágzások, szennyezõdések). Beltérben, a Ceresit CL 51 szigetelõfólia szívó- és nem szívó felületre egyaránt alkalmazható, beleértve a meglévõ kerámia burkolatot is.
Ügyeljünk arra, hogy a nedvszívó felület nedvességtartalma ne legyen magasabb, mint 2,5 CM% cementkötésű felület esetén és 0,5 CM% gipszkötésű felület esetén. Az erõsen nedvszívó felületeket - a vízzel 1:3 arányban hígított - Ceresit Univerzális alapozóval célszerű lealapozni. Gipszkarton esetében az alapozót nem kell hígítani. Az alapozó száradási ideje 2-3 óra.
Fontos, hogy a felhordással ellentétes oldalról késõbb se kerülhessen nedvesség a falba vagy az aljzatba.
FELHORDÁS
A tökéletes vízállóság érdekében a hígítatlan Ceresit CL 51 szigetelõfóliát legalább két rétegben kell a felületre felhordani - nyeles kefe, sima glettvas vagy teddy-henger segítségével. A teljes rétegvastagságnak el kell érnie a 1,0-1,5 mm-t. Az elsõ réteg felhordása után illesszük az elõre gyártott - vagy a Ceresit CL 52 erõsítõ szalagból a helyszínen elkészített - sarokprofilokat a helyükre, préseljük a felülethez, majd a perforált széleket megkenve rögzítsük azokat. Hasonlóan történik a dilatációs- és csatlakozó hézagok valamint a fal- és padlócsatlakozások lezárása a Ceresit CL 52 sarokerõsítõ szalaggal. A szigetelési munkálatok kb. 2 óra múlva folytathatók a második réteg Ceresit CL 51 - keresztirányú - felhordásával, amely egyben biztosítja a Ceresit CL 52 szalag tökéletes beágyazódását is. Gondoskodni kell róla, hogy a burkolhatósági idõ eléréséig (kb. 18 óra) a kenhetõ vízszigtelést ne érje nedvesség.
FONTOS TUDNIVALÓK
Csak száraz körülmények esetén, +5°C és +30°C közötti hõmérsékleten szabad az anyagot felhasználni. A hátoldali nedvesedés- és a vegyi igénybevétel lehetõségét ki kell zárni. Bõrre jutás esetén folyóvizes, szappanos öblítést, szembekerülés esetén folyóvizes öblítést kell alkalmazni! Szükség esetén forduljon szakorvoshoz.
Az uszodákban és egyéb tartósan vizes területek szigetelési munkálataihoz egyéb Ceresit termékeket javaslunk (hívja tanácsadó számunkat).
MŰSZAKI ADATOK
Összetétel: módosított műanyag diszperzió, speciális adalékszerek
Anyagszükséglet: min. 1,4 kg/m2, két rétegben felhordva
Szín: betonszürke
Sűrűség: 1,4 kg/liter
Állag: pasztaszerű
Száradási idõ (1. réteg): 2 óra
Száradási idõ (2. réteg): 3 óra (újabb réteg felhordása elõtt)
Felhasználási hõmérséklet: + 5°C - + 30°C-ig
Burkolható: kb. 18 óra elteltével
Rétegvastagság (két rétegben felhordva): nedves állapotban - min. 1,0 mm
száraz állapotban - 0,4 mm
A fenti adatok normál klímára (+23°C és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak.
KISZERELÉS
5 és 15 kg műanyag vödörben.
TÁROLÁS
Eredeti göngyölegben, száraz, hűvös helyen. FAGYVESZÉLYES!
FELHASZNÁLHATÓ
Az elõírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig.
EGYÉB INFORMÁCIÓK
A göngyöleget csak akkor tegyük a hulladékgyűjtõbe, ha az már teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat az építõipari hulladékgyűjtõben helyezzék el.
A Ceresit CL 51 kenhetõ szigetelõfólia csak a termékismertetõben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.
ÉME-szám: A-1164/1999
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.